Keminmaan Pallo on pystynyt pitämään kausimaksut alhaisina

Keminmaan Pallossa ei katsota hyvällä, jos nuorten harrastaminen jää kiinni perheen varallisuudesta.

Keminmaan Pallossa nuorten jalkapalloilun kausimaksut on painettu niin alas, kuin se toimintaan nähden on mahdollista. Esimerkiksi 2007 syntyneiden kausimaksu on 75 euroa.

2013-2014 syntyneiden futiskoulussa ei peritä lainkaan kausimaksua.

– En uskalla aivan varmasti sanoa, onko nämä maksut Suomen halvimmat, mutta ainakin halvimmasta päästä. Jos jollakin perheellä ei ole mahdollisuus tarvittavalla hetkellä varaa kausimaksuun, pyrimme hoitamaan sen tukijoiden avustuksella, seuran puheenjohtaja Jarkko Pauna sanoo.

Jalkapallon juniorijoukkueen pyörittäminen ei ole ilmaista. Isoin yksittäinen kulu seuralle tulee Junkohallin vuokrasta.

– Meidän junioripelaajilla on koko halli käytössä tiistaisin kello 17.15–18.30. Se maksaa seuralle 190 euroa. Vuosittain hallivuoroihin uppoaa noin kymmenen tuhatta euroa. Keväällä meillä on tarkoitus varata Junkohallista lisävuoroja. Keminmaassa kenttämaksut ovat sekä talvella että kesällä ilmaiset, Pauna kertoo.

KemPan talous pysyy pystyssä kolmella vahvalla jalalla.

– Tärkein tukija tulee yhteistyökumppaneiden kautta. He tietävät, että tuki menee sataprosenttisesti junioritoimintaan. Seuran aktiivit ovat saaneet myytyä Keminmaan keskuskentälle mukavasti laitamainoksia. Myös kunta tuli tänä vuonna rahallisestikin tukemaan toimintaamme. Saimme kunnalta noin 3 500 euron avustuksen, Pauna sanoo.

KemPa on aloittanut juniorijalkapalloilussa yhteistyön Rovaniemen Palloseuran kanssa, minkä yhtenä tarkoituksena on kehittää keminmaalaisten pelaajien ja valmentajien osaamistasoa.

– Järjestämme yhteisiä tilaisuuksia lappilaisen jalkapalloilun hyväksi. Esimerkiksi jo ensi tammikuussa Rovaniemen Palloseura järjestää valmennuskurssin, minne myös meidän valmentajat lähtevät mukaan. Ensi vuonna jokaisella meidän joukkueella on aikuinen koulutettu valmentaja. Aikuinen kannattaa kirjoittaa isolla A:lla, Pauna lupaa.

RoPS:n junioripuolen valmennuspäällikkö Pasi Tuutti on tehnyt omalla toiminnallaan vaikutuksen KemPan johtokuntaan.

– Saamme Rovaniemeltä tärkeää apua, miten juniorijoukkueita pyörittävän seuran toimintaa kannattaa linjata. Omilla linjauksillaan RoPS pystyi tuplaamaan junioripelaajien määrän. Meillä Keminmaassa resurssit eivät riitä tuplaukseen, mutta olen tyytyväinen, jos yhdeksästäkymmenestä pelaajasta saamme määrän nostettua ensi vuonna 130:een. Turhan moni juniori on valunut Keminmaalta muihin seuroihin, Jarkko Pauna kertoo.

Keminmaan Pallon vanhin ikäluokka on 2004 syntyneet palloilijat. Paras esimerkki keminmaalaisesta huippujalkapalloilijasta on Hannu Tihinen.

– Me rakennamme lahjakkaalle nuorelle pelaajapolun. Ainakaan tällä hetkellä seuralla ei ole tavoitteena perustaa edustusjoukkuetta, joten luovutamme mielellämme joukkueista ulos kasvaneita pelaajiamme eteenpäin, jotta heidän kehitys jatkuisi, puheenjohtaja Jarkko Pauna kertoo.

Juniorijoukkueiden lisäksi Keminmaan naisjaosto Catsilla on aktiivista toimintaa. Jalkapallo on päälaji ja salibandy on vahvasti mukana näin talvikautena.

Jaa ja tykkää: